top of page

OBS omkring vinterferie


Vinterferie

Hvis du har fået nyt arbejde eller er nyuddannet

Som nyuddannet kan du være tvunget til at holde ferie, selvom du ikke har optjent feriepenge eller feriedagpenge nok. Hvis du flytter arbejdsplads, kan du også komme ud for, at du bliver tvunget til at holde mere en 5 ugers kollektiv ferie, fordi ferien på arbejdspladserne er fastlagt forskelligt. Arbejdsgiverne har ret til at fastlægge din ferie og trække dig i løn, men til gengæld har du i begge tilfælde mulighed for at søge dagpenge, hvis du er med i A-kassen. Betingelserne for at modtage dagpenge adskiller sig på nogle punkter markant fra at få feriedagpenge. Når du får dagpenge, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet i hele perioden og være tilmeldt som ledig på Jobnet fra første ledighedsdag. Det betyder, at du skal befinde dig i Danmark.

Syg i ferie

Hvis du er syg inden vi går på ferie, så er du berettiget til erstatningsferie. Du skal have sygemeldt dig til arbejdsgiver inden normal arbejdstids begyndelse på første sygedag.

Hvis du bliver syg i længere tid i ferien, så er der mulighed for, at du kan få erstatningsferie. Dette kræver dokumentation af din sygdom så du skal sørge for at aflevere lægeerklæring allerede fra 1. sygedag, selvom det kun er sygedage ud over fem feriedage på et år, du kan få erstattet. Men du kan jo reelt være så uheldig, også at være syg i uge 42 eller i uge 7, og da medtælles de 5 sygedage inden for samme ferieår.


Arkiv
bottom of page